Terugblik 2012

Als je het woord “terugblik” niet meer kunt horen, klik dan hier

Aan het begin van het jaar was de server offline. We hadden van april 2011 – november 2011 een wereld en die zou gesloten worden. Met de release van Minecraft 1.0 hadden we besloten de wereld te resetten. Helaas werd de oude wereld nogal gegriefd in de laatste weken. Wat het erger maakte, was dat door een bug in MultiInv (we hadden toen een skylands wereld die creative was) spelers in de normale wereld creative hadden.

In de nieuwe wereld bleken nog een aantal items meegenomen te zijn. Ook in de nieuwe wereld werd helaas gegriefd. Niemand had het er naar zijn zin en we besloten de server te sluiten. Daarna hebben we het nog een keer geprobeerd, weer geen succes.

Zo kwam het dus dat in 2012 er geen server was. Gelukkig kwam tkskills begin februari bij Marijn (2zqa) langs. tkskills wilde de server wel zien en zo werder een nieuwe wereld met de seed “lost” opgericht. Toen Minecraft 1.2 uitkwam hebben we de onbebouwde delen van de server gereset, zodat de nieuwe Jungle kon genereren. Zat casperhoes eerst in een met sneeuw bedekt dennenbos, opeens stond zijn huis in de jungle. De oude server (april – november 2011) kwam ook terug, de werelden werden samengevoegd.

Op 14 maart werd de oude webpagina van de server vervangen door deze website. Het puntensysteem werd ook geinstalleerd. De server werd bijgewerkt naar 1.2.4 en 1.2.5. Je kon toen ook TNT ondergronds gebruiken (als het goed is kan dat nog steeds).

Op 8 april kwam de arena. In de hele looptijd van de arena is het geplaagd met bugs. Inmiddels is er een simpel /pvptoggle commando. Op 14 april werden de chatgroepen toegevoegd.

In mei kwam de nieuwe wereld. De generator werd vervangen door een wereld gemaakt met Terrain Control. Gebouwen van de oude server konden (en kunnen nog steeds) worden overgezet.

In juni werd de bescherming verbeterd: rails is nu automatisch beschermd en er werd EnderBescherming toegevoegd. In juli wijzigde het ip-adres van 81.70.142.97 naar 83.87.228.178.

In augustus werd de server bijgewerkt naar 1.3. Een aantal plugins werden tijdelijk uitgrschakeld. Later die maand werd de junglegenerator aangepast om het zwevende-bomen probleem op te lossen.

Begin oktober werden just_me1998 en tibo7811 moderator. Lennart (TheBaLENced) en Marijn (2zqa) konden niet zoveel spelen in die tijd, dus het was goed dat een paar anderen een oogje in het zeil konden houden.

Op Marijns verjaardag, 4 november, werd er een giantgevecht gehouden. Helaas liet de arena het weer eens afweten en kon het PvP gevecht niet doorgaan. Op 29 november werd er een laag sneeuw gelegd over het spawn en Plainsville (/warp home). De sneeuw ligt er nog steeds, maar het zal over een paar dagen worden verwijderd.

In december werd de Nether (nog uit februari) gereset. De oude Nether leek echt nergens meer naar. Het /pvptoggle command werd toegevoegd, als een soort vervanging voor de arena. Winkels ondersteunden vanaf dat moment ook subdata. Het /hand commando werd toegevoegd om te kijken hoe het item in je hand heet.

En zo komen we waar we nu zijn. De server zal vandaag bij uitzondering de hele nacht aanblijven.

Gelukkig nieuwjaar, iedereen!

Geef een reactie