Wat moeten we met het spawn?

Wereldbouw Forums Algemeen Wat moeten we met het spawn?

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #6249
  Rutger
  Sleutelbeheerder

  We hebben nog nooit zo lang één spawn gehad. Het spawn steekt heel goed in elkaar, en het helpt nieuwe spelers snel op weg. Toch wordt het nu langzaam echt te vol rondom het spawn. Wat moeten we doen?

  Het plan was eerst om zodra de nieuwe grotten en bergen komen een nieuw spawn te bouwen. Maar dat is uitgesteld tot kerst. Dus wat moeten we tot die tijd doen?

  1. Alle nieuwe spelers één keer laten teleporteren naar een lege plek.
  2. Een tijdelijk spawn bouwen.
  3. Niks doen, en het aankijken tot het einde van 2021.

  Zelf ben ik meer een fan van (2). De kerstdorpen hebben laten zien dat we razendsnel een nieuw spawn uit de grond kunnen stampen. Als we het dichtbij spoorlijn 1 bouwen, hoeven we ook niet een heel nieuwe spoorlijn te maken. Het nadeel van (1) is dat het de samenhang van de server tegengaat, mensen komen zomaar ergens terecht.

  Als je voor optie (1) of (3) bent, zou je dan kunnen zeggen waarom? Dan kunnen we de argumenten afwegen. Als je voor optie (2) bent, heb je dan al ideeën voor een spawn? (thema, locatie, enzovoort.)

  #6250
  Tylon3T
  Deelnemer

  Optie 2 lijkt mij het meest aantrekkelijke en zorgt er ook voor dat spelers die nu nog wat langer moeten wachten op de update en zich soms een beetje vervelen iets kunnen doen. tegelijk zou een tijdelijk spawn ons ook eens extra kunnen doen denken aan dingen die we willen zetten op het echte volgende spawn (bijvoorbeeld enkele extra bordjes met de basis regels goed in het zicht ik heb het gevoel dat er wel eens mensen joinen die de regels helemaal niet lezen op de site en er vanuit gaan dat grieven en stelen uit onbeschermde gebieden en soms zelfs x-ray gewoon mag terwijl dit niet zo is).

  Als locatie is het beste ergens in de buurt van het kerstdorp zelf daar is het meeste plaats en moeten we niet veel werk steken in het verlengen van lijn 1 want langs lijn 1 richting de oudere spawns is nu ook al veel gebouwt. Als thema heb ik niet echt een idee we kunnen proberen inspelen op de locatie.

  Als ik nog iets van ideeën heb dan laat ik het weten.

  #6251
  tjbs
  Moderator

  Optie twee lijkt mij ook leuk. En dan kunnen we wanneer het tweede deel van de update uit komt beginnen met het echte werk. Het lijkt me wel handig als de tijdelijke spawn aan een zee zit zodat nieuwe spelers met een bootje ook op pad kunnen…

  Ik heb geen voorkeur of verzoek voor een stijl 🙂

  #6252
  UberTeun
  Deelnemer

  Ik denk inderdaad ook dat optie 2 de beste uitkomst, zeker met het oog op de nieuwe world generation. Met optie 1 krijg je denk ik snel dat er oude gebieden blijven bestaan (omdat ze meer dan 10 minuten geladen zijn) terwijl al het gebied eromheen nieuw terrein wordt. Optie 3 lijkt me praktisch niet handig qua drukte.

  Ik denk dat er wel rekening gehouden moet worden met waar de tijdelijke spawn komt. Met de nieuwe features zoals koper en kristallen zal er veel nieuw gebied ontdekt worden (en lang geladen) en dit zal dan ten koste gaan van potentieel nieuw gebied in de kerst update. De tijdelijke spawn moet dus niet te ver zijn zodat er met de echte update in december veel nieuw terrein is binnen de huidige radius van de online kaart.

  Vanwege het sneeuwgebied rond het kerstdorp denk ik dat dit geen ideale spawnlocatie is door tekort aan voornamelijk voedsel en hout. Persoonlijk denk ik dat het het beste is om lijn 1 af te splitsen bij station muexcraft en door te trekken naar de andere kant van de zee en daar de tijdelijke spawn te bouwen. En dan vervolgens de lijn naar lagoon royale en het kerstdorp om te dompelen tot lijn 50 (denk ik?).

  Qua stijl heb ik geen voorkeur noch suggesties, maar ik zou een mijnwerkers-thema bewaren voor de echte nieuwe spawn.
  En uiteraard is het een goede test om te kijken hoe snel er iets geweldigs neergezet kan worden.

  #6253
  jeffrey376
  Deelnemer

  Voorstander van optie 2, maar zou het leuk vinden als de spawn eens gebouwd wordt dan andere spelers dan de spelers die dit meestal doen. Lijkt mij wel eens verfrissend dan steeds de zelfde stijlen terug te zien.

  (Ik bied het zelf niet aan, ik ben daar geen spawn bouwer vrees ik).

  #6254
  ciwikop
  Deelnemer

  Optie 2 lijkt mij ook het beste.
  En om jeffreys zorgen te verlichten, arme jongen , zouden we een event kunnen houden met feesthoofdje ? iedereen mag bouwen maar er moet wel een thema aan vast zitten . aan t einde van t event kunnen we kijken wat er blijft en daarop kunnen we zelf nog dingen aanpassen? hoofdjes kan je wel enkel krijgen als je netjes bouwt tho , moet wel zo zijn dat ze er echt voor werken haha . motiveert ook weer om netjes te bouwen.

  #6264
  Rutger
  Sleutelbeheerder

  Leuke discussie! Dan wordt het dus optie 2.

  Ik ga maar zodra 1.17 uit is het terrein dat minder dan 15 minuten geladen is resetten. Met 1.18 (deel II van Caves en Cliffs) ga ik dat dan nog een keer doen.

  Locatie wil ik nog even niet vastprikken, want dan kunnen we eerst het thema besluiten. Er komt geen feestblokje, want dat is voor feestdagen. Wel komt er een bord ergens met de lijst van bouwers, dus dat is de beloning waar je het mee moet doen. 🙂

  Iedereen die wil bouwen kan gewoon meedoen. Ik gok dat de usual suspects ook mee willen bouwen, en daar is volgens mij niks mis mee. Zolang er maar niemand buitengesloten wordt. Ik maak even een apart draadje aan.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.