Waarom ben ik nu weer gebanned?

Wereldbouw Forums Ban aanvechten Waarom ben ik nu weer gebanned?

Tags: 

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #5812
  dirkbraakman
  Bijdrager

  Waarom ben ik weer zomaar ge(perma)banned?

  Ik ben letterlijk 4 maanden niet online geweest op de WB Minecraft server en/of WB Discord.
  Wat is de exacte reden voor mijn ban? Ik heb niet eens bericht gehad ofzo.

  Bedankt, Dirk.

  #5815
  Rutger
  Sleutelbeheerder

  Klopt, snap dat het raar overkomt. Maar het was nog voor wat van langer geleden op de Discord, dat pas recent boven water kwam. Het kwam erop neer dat je toen met the_fun_killer Michelle zat te pesten.

  #5816
  dirkbraakman
  Bijdrager

  Dat is geen exacte reden.

  Ik zat met ‘the_fun_killer’, ik herhaal, Willem, ‘the_fun_killer’, Michelle te ‘pesten’?.
  Zou ik exacte citaten, verhalen en/of scenario’s kunnen krijgen, waarin ik Michelle ‘gepest’ heb, meer dan 4 maanden terug?

  Ik heb geen goede relaties met ‘the_fun_killer’ oftewel Willem, dus ik vind het zeer onwaarschijnlijk dat ik ooit samen met hem ook maar iemand ‘gepest’ zou hebben.

  Is er bewijs voor iets van dit allen? Want ik weet niet waar dit over gaat en/of vandaan komt.
  Komt dit vanaf Michelle zelf? Zo ja, wat heeft ze verteld?

  Is er nog een kans voor mij om op Discord te kunnen in jullie server, of is dit zo’n klassieke ‘schuldig totdat je jezelf onschuldig hebt bewezen’? Want ik hoop dat jullie zelf snappen hoe verdraaid dat in werkelijkheid is. Ik heb geen bericht ontvangen, nergens commentaar op kunnen leveren en ineens ge(perma!)banned, terwijl ik 1/3 jaar niet online ben geweest. Ik wil graag exacte redenen met bewijs hebben voordat ik word beschuldigd, want anders wordt het ‘woord tegen woord’.

  Alvast bedankt, Dirk.

  #5818
  Rutger
  Sleutelbeheerder

  We hebben het verhaal van Michelle zelf, en nog twee anderen die erbij waren hebben het bevestigd, onder wie één persoon die verder weinig met Michelle heeft. Dat lijkt mij afdoende.

  Deze ban is binnen het serverteam uitgebreid besproken, we hebben een paar dagen eigenlijk alleen hierover gehad. Ook hebben we het erover gehad waarom dit nu pas boven water kwam, en hoe dat in het vervolg sneller kan.

  De ban lijkt mij zeer terecht, en ik ga hem niet opheffen. Ik wil het graag hierbij laten.

  #5820
  jeffrey376
  Bijdrager

  Laat ik ook even een duit in het zakje doen…

  Toen Dirk enige tijd geleden verbannen werd heb ik (als Helper) gelijk aangegeven dit vreemd te vinden: Hoe kan iemand 4 maanden na dato worden gebanned zonder verdere uitleg?

  De reden die destijds aan het personeel werd gegeven, was dat Dirk in een online stream dingen over het privé leven van Michelle op straat zou hebben gegooid. Blijkbaar is een beschuldiging van een speler (in dit geval Michelle) dus genoeg om iemand permanent te bannen. Er wordt gezegd dat 2 mensen haar verhaal hebben bevestigd, maar mag ik vragen waarom ‘de tegenpartij’ dan niet is gehoord? Over welke 2 spelers/getuigen het gaat is mij overigens ook niet helemaal duidelijk: dit is destijds niet concreet aan het personeel gemeld.

  Toevallig was ik zelf ook aanwezig tijdens de stream. Ik geef hierbij toe dat er inderdaad een aantal dingen over meerdere spelers zijn gezegd tijdens die stream en dat er één opmerking over Michelle inderdaad te ver ging. Deze werd echter NIET door Dirk gedaan, maar door the_fun_killer. Verdere opmerkingen die in deze stream gezegd zijn waren bijzonder duidelijk sarcastisch van aard en zijn niet eens beledigingen te noemen. Mocht iemand deze destijds wel zo hebben opgevat, dan lijkt het mij dat hij/zij hier toch melding van had gemaakt bij het personeel. Dit is (naar mijn weten) niet gebeurd.

  Nog een klein feit: ik was het die Michelle heeft ingelicht dat ze misschien de stream moest gaan kijken op de betreffende 18e april (dit discord bericht heb ik nog). Niet in de hoop dat de betreffende persoon/personen hierdoor gebanned zouden worden, maar in de hoop dat zij zichzelf tegenover hen zou verdedigen. Michelle maakte een andere keus, wat ik op zich begrijp. Mijn verdere mening hierover is (destijds) al intern bij het personeel besproken. Echter werd later in de betreffende discord groep door iemand gevraagd wie de bepaalde opmerking had gemaakt, waarop Michelle reageerde: ‘Boeit niet’. Hoewel ik deze reactie enigszins begrijp voor iemand die overstuur is, krijg ik er ook het idee bij dat Michelle niet concreet wist wie de opmerking nou eigenlijk had gemaakt. Als je dan 4 maanden later toch een schuldige aan moet wijzen, is iemand als Dirk, die ook online was en toch al een bepaalde reputatie heeft, makkelijk aan te wijzen.

  Dirk heeft overigens wel één opmerking met betrekking tot Michelle gemaakt, maar deze was meer gericht tot een andere speler dan tot haar. Het is ook nauwelijks een belediging te noemen overigens. Deze uitspraken wil ik het personeel met alle liefde in een privé gesprek melden; het lijkt mij niet nodig dit soort uitspraken hier te herhalen.

  Nu hoor ik al mensen denken: ‘Maar als dit 4 maanden geleden gebeurd is, hoe weet jij dat dan allemaal nog zo goed?’ Nou, laat ik zo vrij zijn geweest wel eerst bewijs te verzamelen voor ik een conclusie trek. In dit geval heb ik dus simpelweg de betreffende stream beelden opgevraagd en terug gekeken. Overigens zijn deze stream beelden een dag na het voorval offline gehaald op verzoek van Michelle zelf (wat ook begrijpelijk is). Het lijkt mij niet nodig/de bedoeling deze beelden weer openbaar te maken, maar mochten het personeel en Dirk deze beelden terug willen zien om hun eigen oordeel te vellen, dan hoor ik het graag.

  Laat ik tot slot ook strikt duidelijk zijn: Het zal mij een zorg zijn dat Dirk als PERSOON gebanned is. Hij was al maanden offline en een ban zat er op den duur toch wel in (niet iedereen kan zijn humor nou eenmaal waarderen).

  Wat mij wel uitmaakt is dat een SPELER (in dit geval Dirk) is gebbaned voor een (naar mijn mening) compleet ongerechtvaardigde reden. Alleen het verhaal van Michelle’s kant is gehoord en er zijn geen verdere bewijzen verzameld. Uiteraard heeft Dirks reputatie hierin ook een rol, maar dat is geen legitieme reden om hem nu 4 maanden na dato te bannen voor iets dat hij simpelweg niet gedaan heeft.

  Tot slot een belangrijke vraag: Wie is er in dit geval nou schuldig? In zake het stream-verhaal zou ik zeggen the_fun_killer. Hij heeft twee opmerkingen geplaatst die wellicht te ver gingen en beledigend waren naar Michelle. Echter is hij hier nooit eerder in die 4 maanden op aangesproken, o.a. omdat Dirk er (uiteindelijk) de schuld van kreeg. Overigens is ook the_fun_killer inmiddels gebanned, wat in mijn ogen terecht was geweest als het direct gebeurd was: niet zoals nu 4 maanden later. Echter kan hij zijn ban natuurlijk altijd zelf nog aanvechten en met een beetje rechtvaardigheid zou hij (in mijn ogen) dan ook een unban verdienen.

  Michelle heeft zich ‘schuldig’ gemaakt door veel te laat te melden wat er gebeurd is. Zij heeft binnen het personeel al aangegeven waarom zij het niet eerder heeft gemeld. Echter blijf ik erbij dat ik 4 maanden echt te laat vind om nog met bans te gaan strooien: een waarschuwing was meer op zijn plaats geweest.

  Dirk gaat naar mijn idee vrij uit. Hij is nu gebanned voor een daad die hij niet begaan heeft. Ik weet niet wat zich in het verleden tussen hem en Michelle heeft afgespeeld in privé gesprekken e.d., maar ook dit zou dan eerst bewezen moeten worden i.p.v. dat er puur vanuit een beschuldiging gehandeld wordt.

  Tot slot: het personeel. Ik ben van mening dat het personeel (a.u.b. voel je alleen aangesproken als je weet dat het om jou gaat) niet goed gehandeld heeft. Waarom niet mag inmiddels wel duidelijk zijn uit de het verhaal hierboven. Dit is voor mij niet bedoeld om de betweter uit te hangen, maar ik hoop wel dat het een eye-opener is.

  Mochten er dus mensen de door mij verzamelde bewijslast in willen zien: laat het maar weten. Zo niet, even goede vrienden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.