Nieuwe /shop commands

Wereldbouw Forums Algemeen Nieuwe /shop commands

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #6175
  afluffyteddie
  Deelnemer

  Hi all,

  Aangezien we nu aardig wat winkels hebben op de server en veel dingen worden verkocht leek het mij aardig goed om te /shop uit te breiden.

  – /shop buy/sell [item]
  Eerste is het opschonen van de /shop [item]. Nu staat de buy en sell door elkaar. Het leek me handig om deze te splitsen in twee commands. /shop buy [item] laat de items zien die de speler kan kopen bij winkels. /shop sell [item] laat de items zien die de speler kan verkopen bij de winkels.

  – /place naar /shop
  We zien nu aardig wat mensen met winkels maar het is altijd een raadsel waar die winkels te vinden zijn. Om de /place naar /shop omtezetten kan dit voor een hoop verwarring schelen. Om je shop neer te zetten kunnen we dan /setshop gebruiken, en dit volgt dezelfde regels als de ./home en /place (eerste keer gratis daarna 20p). Om naar iemands winkel te gaan kunnen we dan /shop [naam] gebruiken. Of het kan een makkelijke klik command zijn als je op iemands naam klikt uit de /shop buy [item] lijst.

  – /shop stats [item]
  We verkopen gezamelijk aardig veel, en het is soms moeilijk te zien wat er goed verkoopt op de server. Het lijkt me leuk om een nieuw command te introduceren, /shop stats [item]. Met dit command kan je zien of een item verkoopt op de server. “/shop stats sand” zou het volgende bericht kunnen laten zien. Sand is 450x verkocht op de server in de laatste 2 weken, met een gemiddelde prijs van 0.15p. Dit zorgt ervoor dat mensen hun winkels nog steeds annoniem blijven (niemand kan zien wat en hoeveel een bepaalde winkel iets verkocht heeft, alleen over de gehele server) maar voor nieuwe spelers is dit een goede tool om te kijken wat er verkocht word op de server.

  – Shulker place blokken
  Soms wil je aardig wat spullen kopen van een winkel, maar is het lastig aangezien je telkens met een volle inventory zit. Dit is natuurlijk opgelost met shulkers maar die kan je helaas niet plaatsten in de meeste winkels. Sommige mensen hebben een shulker loader in hun winkel die dit probleem oplost, helaas is dit redstone wat voor sommige mensen uitdagend kan worden gezien. We kunnen dit probleem oplossen door een nieuw blok in de server winkel te stoppen. Dit is een speciaal blok waar mensen altijd shulkers op kunnen plaatsen, zelfs in beschermde nederzettingen. Mensen kunnen dit block 1x gratis krijgen bij de eerste keer gebruik te maken van de /setshop command, en daarna voor 15p bij de server winkel te kopen. Het is dan voor iedereen duidelijk dat dit blok er is.

  Aangezien we aardig een handel server zijn leek het me een goed idee om dit command uit te breiden. Het maakt het wat makkelijker voor nieuwe spelers om in de handel te komen, en voor de oude spelers zijn het handige veranderingen om makkelijker dingen te kopen.

  #6176
  Rutger
  Sleutelbeheerder

  Leuke ideeën! Een aparte /buy en /sell zou wel handig zijn ja.

  /place wil ik wel liever zo houden – dan kun je het ook gebruiken voor iets anders, zoals je mijn of farms. Sommige mensen hebben tenslotte hun winkels bij hun /home, of ze hebben helemaal geen winkels.

  Die stats zijn wel héél krachtig. 🙂 Misschien handiger om daar 50 punten voor te vragen?

  Een manier om shulkers in andermans nederzetting te openen zou inderdaad handig zijn.

  #6177
  afluffyteddie
  Deelnemer

  De stats command is het beste voor nieuwe mensen, dus daar punten voor vragen zorg je er wel voor dat de mensen die dat command het meest nodig hebben het niet kunnen gebruiken. En aan de andere kant voor de ervaren spelers wordt het te duur aangezien deze informatie aardig goed te voorspellen is.

  Misschien kan je invoeren dat je dat command een paar keer per week of dag kunt uitvoeren, en misschien hoe hoger je rank hoe vaker je deze kan gebruiken?

  Als voorbeeld (per dag of week)
  Bezoeker: 0x
  Speler: 1x
  Speler+: 1x
  Speler++: 2x
  Vaste gast: 2x
  Veteraan: 3x
  Bouwmeester: 5x

  En als je het command meerdere keren wilt gebruiken kost het punten, misschien de 50p per command als je erover heen gaat. Dit geeft ook weer een betere intensie om je rank te verhogen.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.