Minimum Prijzen op enchanted boeken.

Wereldbouw Forums Algemeen Minimum Prijzen op enchanted boeken.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #5710
  peterb15
  Deelnemer

  Afgelopen weken is er een grote prijzen oorlog gaande over wie voor de laagste prijs echanted boeken kan verkopen. Ik heb geprobeerd via afspraken ingame een bepaalde prijs af te spreken met een aantal echanted boeken verkopers. Dit heeft echter niet gewerkt want het probleem is dat als er ook maar een iemand is die echanted boeken voor een lagere prijs verkoopt dan mislukt het al want dan gaat iedereen weer steeds lagen waardoor alle enchanted boeken uiteindelijk 1 punt of lager worden. Het probleem echter is dat als je eenmaal villagers hebt dat je tot een oneindige hoeveelheid echanted boeken tot je beschikking hebt wat eigenlijk wil zeggen dat de prijs practische gezien gratis zou kunnen worden. Daarom stel ik voor dat er een minimum prijs op alle echanted boeken komt van 50 punten daarmee voorkom je dat iedereen de echanted boeken voor steeds lager gaat verkopen en voorkom je dat niemand iets meer aan boeken kan verdienen.

  #5711
  Stadsbus
  Deelnemer

  Ik ben ook voor een minimum prijs. Hierdoor blijven de prijzen een beetje normaal en zorgen we er voor dat de prijzen niet weer terug schieten naar 1 punt per boek.
  50 punten per boek hoeft van mij niet op alle boeken, silk touch mag ook voor 30 als het aan mij ligt, maar bijv. sharpness v mag wel 50 per boek gaan kosten.

  Iedereen hier op de server wilt de boeken voor het laagst aantal punten verkopen, via /shop zien spelers dan dat jij namelijk de goedkoopste bent en dan krijg je weer wat geld, maar als iedereen de goedkoopste is dan worden de boeken dus gratis.

  #5712
  forzo
  Deelnemer

  Mee eens, als de prijzen blijven zakken gaan ze op een gegeven moment de bodem raken. Als prijzen niet op 1 punt blijven gaan een paar spelers winst maken voor een paar dagen een daarna niemand meer. Als de prijzen het zelfde blijven bij iedereen maakt iedereen winst, je verkoopt misschien minder boeken maar op lange termijn is dat het gunstigst voor iedereen.
  Nu zoveel mensen toch villagers hebben met genoeg emeralds, zijn 50 punten misschien te duur, maar ik denk wel dat we er uit kunnen komen.

  #5713
  vineitron
  Deelnemer

  Je hebt gelijk stadsbus van punten meer punten

  #5714
  peterb15
  Deelnemer

  Ik stel voor dat we deze prijzen doen:
  Mending = 50 punten
  Unbreaking 3 = 50 punten
  Sharpness 5 = 50 punten
  bane of arthropods 5 = 50 punten
  Smite 5 = 50 punten
  Efficiency 5 = 50 punten
  Feather falling 4 = 50 punten
  Protection 4 = 50 punten
  Fire Protection 4 = 50 punten
  Blast Protections 4 = 50 punten
  projectile protection 4 = 50 punten
  Impaling 5 = 50 punten
  ————————————–
  Fortune 3 = 30 punten
  Silktouch = 30 punten
  Depth Strider = 30 punten
  Riptide = 30 punten
  Channeling = 30 punten
  Infinity = 30 punten
  ————————————–
  Thorns 3 = 25 punten
  Aqua affinity = 25 punten
  Rest van de boeken = 25 punten

  Dit is wel heel wat meer werk dan alle boeken gewoon 50 punten maken maar sure.
  Als iemand nog suggesties heeft over welke hoger of lager moeten zeg maar.

  #5715
  heerxtem
  Deelnemer

  Heyhey

  Ik denk niet dat dit voor elk item mogelijk is. Maar voor boeken lijkt me dit een goed idee. (voor elytra’s zou ik dit ook graag hebben. Daar hebben we het zelfde probleem)

  We hebben geprobeerd onderling tussen de boekenverkopers een vaste prijs te stellen. Maar na een week is er steeds weer iemand die toch goedkoper gaat. Normaal kan je zeggen: “Als hij uitverkocht is ben jij weer de goedkoopste” Dit geld niet voor boeken omdat je ze praktisch oneindig kan krijgen door éénmalig veel moeite te doen.

  Het voorstel van Peter ziet er goed uit.

  groetjes
  Cyrille

  #5716
  Rutger
  Sleutelbeheerder

  Als ik het zo zie, dan gaat het fout bij boeken omdat je er oneindig veel van kunt maken, waardoor ze zo weinig waard zijn. De feestblokjes, waar je onmogelijk nieuwe van kunt maken, zijn juist heel duur. Zo bezien werkt het winkelsysteem dus prima.

  Probleem is dat die boeken nogal krachtig zijn, en daarom verstoort dit het spel als er oneindig veel op de markt komen. Jullie willen kunstmatig de prijs hooghouden, wat ervoor gaat zorgen dat jullie steenrijk worden zonder er echt moeite voor te doen. Dat lijkt mij ook niet echt goed voor het spel.

  Is het niet een beter idee om iets aan die boeken zelf te doen? Ergens in te grijpen zodat spelers er niet meer zoveel van kunnen produceren? Dat lijkt me beter dan dat we een soort oliemagnaten gaan creeëren door kartels op te richten.

  #5717
  peterb15
  Deelnemer

  Maar Rutger de feest blockjes zijn zo duur geworden omdat ze heel oud zijn en niet meer verkrijgbaar zijn voor de nieuwe players. De nieuwste paasei block is namelijk ook niks waard want mensen hebben er nu duizende maar pas over 5 jaar zullen die paaseieren ook iets waard worden omdat ze steeds schaarser worden.

  De enchanted boeken moeilijker verkrijgbaar maken zou een oplossing kunnen zijn maar ik denk niet dat daar veel mensen mee eens zullen zijn.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.