Ideetje

Wereldbouw Forums Algemeen Ideetje

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #3546
  Mr_Killer01
  Deelnemer

  Ik had ‘m ergens anders ook al staan maar op verzoek van Tinus plaats ik het bericht in volledigheid ook even hier.

  Even een kort idee, we zijn steeds bezig met eten zoeken, dingen kopen en verkopen en construeren van gebouwen van formaat. Ik heb er twee ideetjes over, er is een punten systeem, deze loopt per x-tal minuten een x-tal punten op, maar, als een goede belasting staat wordt er geen punt gegeven voor de ruimte en het volume van het bouwwerk waarin je ‘woont’. Zou het een uitdaging zijn om iedere x-tal minuten of uren of zelfs dagen een x-aantal punten automatisch van je account te halen voor gemeenschappelijke bouwwerken waar meerdere aan mee kunnen werken. Is je punten aantal te laag en kun je b.v. een paar MC-dagen niet afdragen, dan kan de “bank” beslag laten leggen op je bezittingen en uiteindelijk na een termijn verkopen. Ik weet het klinkt als in het echt, maar als je lang genoeg mobs weet te ontwijken, en een eigen tuintje hebt, loopt het punten aantal alleen maar op. De”bank” krijgt niks momenteel. Ikzelf ben aan het zoeken naar zo’n systeem, omdat je dan via boeren, agrariërs dus, je grondstoffen in winkels kunt verkopen, die gekocht wordt door mensjes, jij en ik dus, en dat aantal punten gaat voor een deel naar de, noem het staatskas, waar vanuit een bouwer, stel je bent een bouwer, zijn middelen kan halen om opdrachten te volbrengen. Nou wordt het ingewikkeld. Maar, je snapt een klein beetje waar ik met punt 1 naar toe wil. Punt 2 is, er zijn geen ruïnes die bezichtigd kunnen worden, het is een makkie om een kasteel te maken, maar om er een mooie ruïne van te bouwen met looppaden en waarschuwingsbordjes… Ik heb het zelf getracht en is redelijk maar nog lang niet af. En simpelweg explosieven plaatsen en wegrennen is niet mijn idee.
  Gegroet allen,
  Mr_Killer01

  #3553
  Rutger
  Sleutelbeheerder

  Ik vind het een interessant plan, maar ik vind het niet passen bij deze server.

  Dit zou een limiet plaatsen op het aantal beschermde gebouwen. De enige manier waarop punten in het spel komen, is immers door online te zijn. Als je extra punten wil verdienen, dan moet dat kmoen van andere spelers, die daardoor minder kunnen beschermen. Je zult zien dat ofwel er minder gebouwd wordt, ofwel dat veel gebouwen onbeschermd raken.

  Hierdoor zullen ruïnes ontstaan, maar niet het romantische soort zoals jij noemt. Het zullen gebouwen zijn waaruit de ramen zijn ingeslagen, de vloer is weggehaald en nog een stukje dak zweeft, overgoten met lava. Dat soort ruïnes vind ik weinig toevoegen aan de server.

  Ik wil juist dat zo veel mogelijk gebouwen beschermd zijn, zodat griefers hier weinig kunnen doen. De enige reden dat Endsteenbeschermingen punten kosten, is omdat anders men veel te veel leeg terrein zou beschermen, waardoor het vinden van bouwterrein te moeilijk wordt.

  Daarnaast vind ik dat jouw plan spelers verplicht om veel te veel met punten bezig te zijn. Ik wil dat spelers het puntensysteem bijna helemaal kunnen negeren, en gewoon rustig kunnen spelen.

  #3555
  Altinus
  Lid

  Haha Mr_killer01 ik zei je kan hem beter hier plaatsen dan plaats je hem hier en binnen een dag een reactie. Goede timeing rutger!

  Mvg,
  Tinus007.

  #3568
  Thefunkiller
  Deelnemer

  Daarnaast vind ik dat jouw plan spelers verplicht om veel te veel met punten bezig te zijn. Ik wil dat spelers het puntensysteem bijna helemaal kunnen negeren, en gewoon rustig kunnen spelen.

  Ik vind dit heel mooi van rutger want dit ervaar ik ook. Dat maakt deze server zo sterk.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.