Idee: winkels van inactieve spelers sluiten

Wereldbouw Forums Algemeen Idee: winkels van inactieve spelers sluiten

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #5880
  Rutger
  Sleutelbeheerder

  Op de server dalen de prijzen van veel items steeds meer. In het verleden zijn hier levendige discussies over gevoerd, maar het probleem blijft er eentje van vraag en aanbod. Door farms zijn er heel veel items, en daardoor daalt de prijs.

  Nu stel ik de volgende oplossing voor: als je langer dan 30 dagen offline bent, dan sluiten al je winkels. De kisten en bordjes blijven gewoon staan, en blijven ook beschermd, maar niemand kan nog wat kopen of verkopen. De winkels verdwijnen ook uit /shop. Zodra je weer inlogt worden je winkels direct weer heropend, en staan ze ook weer in /shop.

  Op deze manier verdwijnen in één klap alle items van inactieve spelers. Hele voorraden aan ijzer en suikerriet verdwijnen van de markt. Winkeleigenaren hoeven alleen nog maar te concurreren met anderen die actief zijn. De prijzen zullen stijgen.

  Is dit wat?

  #5881
  Stualyttle
  Deelnemer

  Ik vind dit een goed idee, die wel wat frustraties kan oplossen. Er zijn ook wel een aantal nadelen. Zoals zeldzame items die verdwijnen enzo.. maar laten we eens kijken naar andere reacties!

  #5882
  Rutger
  Sleutelbeheerder

  Reactie van Spindizzy69 op Discord:

  Lees het net en vind het wel een goed idee, ruimt de lijst van shops ook flink op. Er zijn voldoende actieve shops, denk niet dat we oude shops echt gaan missen. En het opent de markt voor nieuwe spelers die een shop willen starten.

  #5884
  afluffyteddie
  Deelnemer

  Goed idee rutger!

  #5885
  Tylon3T
  Deelnemer

  Dit heeft wel nadelen bij bijvoorbeeld voedsel winkels (als je snel even wat voedsel wilt) station minecart winkels en als iemand zoiets zou bouwen redstone mechanismes die werken met een shop.
  Ook zullen items verdwijnen uit de winkels die niemand wilt verzamelen ook zullen sommige sell shops die nieuwe spelers kunnen gebruiken verdwijnen. misschien is een goed alternatief ze gewoon uit de /shop lijst weghalen in plaats van niet functioneel meer te maken.

  #5888
  Rutger
  Sleutelbeheerder

  Ik zie geen uit de hand lopende discussie, iedereen is het wel redelijk met elkaar eens.

  Dan ga ik zoals Tylon3T voorstelde alleen de winkels uit /shop halen. Als dat niet helpt (bijvoorbeeld omdat spelers zelf lijstjes maken), dan kan ik het altijd nog doen zoals ik eerst van plan was.

  #5891
  Qanrex
  Deelnemer

  Hallo,

  Zo vaak geef ik niet meer mijn mening over onderwerpen, maar dit is er een waar ik mij wel even over wil uitspreken.

  Ik vind het idee dat Rutger voorstelt een meer dan prima idee. De shops “sluiten” voor spelers die meer dan 30 dagen inactief zijn. Zelf snap ik dan ook niet het commentaar hierop dat spelers “geen voedsel kunnen kopen” of “niet bij zeldzame items kunnen komen”. Dit is juist de bedoeling van het spel. Alles wat je niet hebt moet je zelf zoeken of maken.

  Ik ben dan ook een voorstander van na 30 dagen inactief zijn je shop “sluiten” en uit /shop halen en wanneer je weer inlogt dat de shops weer open gaan. Hierdoor blijft de server levendiger en motiveert het spelers om online te blijven.

  Toch blijf je kritiek houden van: ‘En wat nou als spelers gewoon 1x in de maand online komen? Is het nut dan niet weg?’ Misschien wel, maar misschien is het wat om er een tijdsminimum aan te hangen dat een speler minimaal 15 minuten in de 30 dagen online moet zijn voor zijn shop, of dat een speler een knop moet activeren. Maar helaas kun je hier verder niks aan doen. Uiteindelijk zijn we ook maar mensen van vlees en bloed.

  Hopelijk heb ik jullie genoeg geïnformeerd over mijn kijk naar dit onderwerp.

  Gegroet,
  Qanrex

  #5895
  Rutger
  Sleutelbeheerder

  Als het doel is om ook de items zelf zeldzamer te maken, in plaats van alleen duurder, dan moeten we dat zeker doen, Qanrex. Tylon3t wil dat juist niet, zo te zien. Ik zal het eens op de server rondvragen.

  Enige lastige is dan wel de kleur van de bordjes. Nu hebben lege kisten [Buy] of [Sell] in het rood, en gevulde kisten in het blauw. Dit wordt automatisch bijgewerkt als de kist geopend wordt, of als iemand wat koopt. Als iemand 30 dagen offline is, dan wil je eigenlijk ook dat de bordjes rood worden, maar dat is lastig automatisch te doen. De kleur zal dus niet kloppen tot je op het bordje klikt.

  Over dat spelers dan eens per maand maar voor een paar seconde inloggen: ik denk niet dat dat een probleem gaat worden. Als mensen zo inactief zijn dat ze maar eens per maand inloggen, dan kan hen die misgelopen punten waarschijnlijk niks schelen. Maar we gaan het zien.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.