/home en /place upgraden?

Wereldbouw Forums Algemeen /home en /place upgraden?

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #6168
  twinlord
  Deelnemer

  Misschien een leuke toevoeging aan de /home en /place command. Aangezien die nu best wel sterk zijn leek het mij een interessant idee om te kunnen zeggen wie wel naar jou huis en workplace mogen komen en wie niet. Bijvoorbeeld wat we nu hebben met de chestbordjes dat die beschermd zijn. Hiermee kan je bijvoorbeeld voorkomen dat er vlak bij jou wordt gebouwd terwijl je dit niet wil of dat er villages worden geplunderd terwijl jij daar nog niet bent geweest in de buurt van je home en workshop. Je kan dan bijvoorbeeld zeggen dat iedereen welkom is voor als je een winkel bijvoorbeeld hebt, maar dat als je ergens aan wilt werken en je hebt in de buurt een shop dat je je home/workplace kan uitzetten voor een paar dagen dat andere er niet meer kunnen komen, maar jij wel. Is dit wat?

  #6169
  Rutger
  Sleutelbeheerder

  Dit kan al, met een kleine omweg. Plaats je home en place in een afgesloten kamer, en beveilig vervolgens de deur van die kamer met een [Private]-bordje. (En zorg dat die kamer beschermd is met een nederzetting.) Vanaf de rank veteraan kun je zelfs een tolpoort oprichten, zodat mensen alleen tegen betaling je huis kunnen bekijken.

  #6174
  afluffyteddie
  Deelnemer

  Moet wel zeggen Rutger, dat het nu heel vaak gebeurd dat je naar iemands home gaat (misschien omdat je een winkel daar verwacht enzo) en dan voor een deur komt te staan die gelocked is. Voor mij is dit niet echt een probleem aangezien die 5punten niet echt heel veel is, maar voor nieuwe spelers kan dit irritant zijn. Een bericht die zegt “Deze home is gelocked, contacteer [naam] om te vragen of je erna toe mag” kan een hoop irritatie voorkomen bij nieuwe spelers. Ook voor de mensen die voledige annoniem willen bouwen is het niet echt mogelijk omdat mensen naar de /home kunnen gaan en dan de coords kunnen zien.

  Misschien kunnen we dit combineren in een nieuwe /home en /place.
  De /home kan je locken naar bepaalde groepen of mensen.

  De /place word hernoemt naar de /shop dus dat mensen die kunnen gebruiken voor hun winkels. Dit maakt het ook duidelijker voor mensen aangezien ze nu kunnen zien welke items mensen verkopen en dan meteen /shop [naam] kunnen doen om erna toe te gaan. Ik zag dat je laatst toegevoegd om te zien wat de dichtsbijzijnde /home is, en die kunnen we dan omzetten naar de dichtsbijzijnde /shop.

  #6207
  itzyanikki
  Deelnemer

  De /home locken lijkt mij wel een goed idee, er zijn genoeg mensen die hun home bij hun base willen hebben terwijl er niemand anders naartoe mag.

  #6208
  heerxtem
  Deelnemer

  Een /home locken kan inmiddels al door een deur te beschermen en hokje te maken, denk niet dat dit nodig is.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.