Fantoompijn (phantoms)

Wereldbouw Forums Algemeen Fantoompijn (phantoms)

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Auteur
  Berichten
 • #5293
  Rutger
  Sleutelbeheerder

  Sinds Minecraft 1.13 zijn er fantomen op de server. Deze vliegende beesten proberen alle spelers die in Minecraft niet hebben geslapen op te eten. In singleplayer kun je simpelweg gaan slapen om van die beesten af te komen. In multiplayer kan dat niet: alle spelers op de server zouden dan tegelijk moeten slapen, wat niet echt te doen is als we met veel mensen online zijn. De fantomen zijn hierdoor verdraaid irritante monsters.

  De vraag is: moeten we wat tegen de fantomen gaan doen? Zo ja, wat dan?

  De beesten domweg verwijderen wil ik niet. Dan zou je onmogelijk aan een fantoommembraan kunnen komen. Een andere oplossing, namelijk dat als één speler slaapt het dag wordt op de server, wil ik ook liever niet: dat is niet leuk voor spelers die ’s nachts op monsters willen jagen.

  Ik ga hier zelf nog over nadenken, en ik zal dan hier mijn ideeën plaatsen. Maar misschien hebben jullie nog ideeën? Ik hoor ze graag!

  #5294
  Bilaal_024
  Deelnemer

  Misschien is het een idee om phantoms wel te verwijderen en ze terug te laten komen in arena’s. Dus hetzelfde als het vechten tegen een mega zombie, alleen vecht je deze keer tegen een groep phantoms met een groep mensen of alleen, misschien ook wel andere mobs erbij. Dit maakt de arena’s ook meer aantrekkelijker om in te vechten.

  -Bilaal

  #5295
  Cera Cera
  Deelnemer

  Volgens mij werkt het zo dat phantoms niet meer in je buurt spawnen als je in een bed hebt gelegen. Het slapen hoeft daarom niet per se ‘gelukt’ te zijn.
  Als je in je bed gaat liggen en er zijn andere spelers online, zal het dus geen dag worden, maar je hebt wat de phantoms betreft wel geslapen. Dan laten ze je 3 nachten met rust.
  We zouden die methode onder de spelers kunnen verspreiden, en erbij zeggen dat het eigen verantwoordelijkheid blijft om een bed in de buurt te hebben als je geen phantoms wilt ontmoeten.
  Dat lijkt mij de minst omslachtige oplossing.

  Een ander idee is om phantoms niet te laten spawnen binnen nederzettingen. Ik weet niet of dat mogelijk is, maar op die manier zou het binnen je dorp veiliger blijven en kan je nog steeds ’s nachts op jacht naar phantoms.

  #5299
  jeffrey376
  Deelnemer

  Het werkt naar mijn idee precies zoals Cera het beschrijft. Ik gebruik zelf bijna elke nacht een bed (ben als de doods voor die beesten), maar ga er na een paar seconden weer uit, ondanks dat het geen dag is geworden. Tot nu toe nooit last meer gehad van de phantoms! Het hoeft dus niet perse dag te worden naar mijn idee 🙂

  #5301
  Rutger
  Sleutelbeheerder

  Oh mooi, dat er geen phantoms spawnen als je even in je bed hebt gelegen.

  Wie is er allemaal voorstander van dat er geen phantoms in nederzettingen spawnen? We kunnen bijvoorbeeld doen dat vanaf de rank Dorp er geen phantoms meer spawnen in een nederzetting.

  #5302
  PartyJo
  Lid

  Ik vind dat wel een goed idee, dat er geen Phantoms meer in nederzettingen worden gespawnd. ‘T zijn maar irritante mobs…

  #5304
  Cera Cera
  Deelnemer

  Voor mij hoeft het niet per se, volgens mij hebben de meeste spelers in hun nederzetting ook wel een bed staan, dan kunnen ze het op die manier oplossen met de phantoms. Je moet er dan natuurlijk nog wel aan denken om in je bed te gaan liggen.

  #5305
  heerxtem
  Deelnemer

  Ik vind het ook een goed idee om te voorkomen dat phantoms in nederzettingen spawnen. Ik heb een hekel aan die beesten.

  #5307
  Rutger
  Sleutelbeheerder

  Ok, een andere oplossing, gevonden door SpinyGames: installeer een plugin die phantoms zo aanpast, dat ze de uitgeslapen spelers met rust laten. Is dat wat?

  Link naar de plugin: https://www.spigotmc.org/resources/phantomsmp.59721/

  #5308
  heerxtem
  Deelnemer

  Lijkt mij een goed idee.

  #5374
  Mr_Killer01
  Deelnemer

  Hey Rutger, leuke jongens die phantoms, ze moeten blijven en de oplossing die jij als laatste aangaf, is volgens mij wel de beste… Ik heb op onze server eigenlijk weinig last van overijverige phantomen, soms vallen ze overdag nog steeds aan als het regent en je net geslapen hebt, dus, misschien zitten er nog wat bugs in die Mojang er nog moet uitstrijken.
  Ik zag overigens dat je maar 61 versies achter loopt…. zou een update, dat de pane windows niet een balk maar een raam zijn, verbeteren?

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.