Ban Kill aura

Wereldbouw Forums Ban aanvechten Ban Kill aura

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • #6077
  inferiousity
  Deelnemer

  Goedemiddag,

  Ik ben zojuist geband wegens killaura en AFK staan, maar ik was zelf gewoon aanwezig.

  Ben geband door Stualyttle

  Met vriendelijke groeten,
  Inferiousity

  #6078
  Stualyttle
  Deelnemer

  Heye,

  Ik heb u betrapt op killaura omdat je ook automatisch sloeg en er naartoe keek naar de skeletons.
  Ik heb je twee minuuten lang gespamt met u naam en om te reageren,
  we hebben zelfs samen met chat de laatste 10 seconden afgeteld en je antwoorde niet.

  Pas toen ik het ban commando begon te typen kwam je terug. (lopen)
  Dit is best jammer, het was redelijk duidelijk en heel chat was van hetzelfde gedacht.

  De unban aanvraag is dus geweigerd, aangezien je niet kan toegeven dat je het gebruikt hebt en deze unban aanvraag ook veel te kort is.

  Groeten,
  ~Stualyttle

  #6079
  inferiousity
  Deelnemer

  Nogmaals goedemiddag,

  Om je te citeren: ‘De unban aanvraag is dus geweigerd, aangezien je niet kan toegeven dat je het gebruikt hebt en deze unban aanvraag ook veel te kort is.’ Ik vind deze reden persoonlijk een beetje zwak. Ik zeg nergens in mijn bericht dat ik geen killaura heb gebruikt, tevens ben ik tot mijn ban constant aanwezig geweest, ik neem aan dat dat te checken is. Een tekorte aanvraag ervaar ik niet als een geldig argument.

  De meldingen in de chat zijn mij ontschoten, omdat ik de chat uitgeschakeld heb, omdat ik de constante meldingen in mijn scherm ervaar als irritant.

  Ik geloof dat we hier best uit kunnen komen als 2 volwassen mensen. Ik heb veel tijd gestoken in een nederzetting opbouwen in de server en zou het niet graag verloren zien gaan. Graag zie in nog een antwoord tegemoet. Ik licht me graag nog verder toe bij verdere vragen.

  Eventueel hoor ik ook graag wat andere moderators van deze situatie vinden.

  Met vriendelijke groeten,
  Inferiousity

  #6080
  Stualyttle
  Deelnemer

  Heye,

  Bedankt voor de mooie feedback, heel erg geapprecieerd!

  Nu ik heb overlegd met 3 andere stafleden (4 totaal met mij erbij).
  En we zijn eruit gekomen dat te weinig informatie geven, ofwel een te korte unban aanvraag doen, wel echt een geldige reden is om een ban te weigeren.
  Kijk anders even deze, deze of deze ban die waren wel best in orde.

  Ik ga ervan uit omdat je “Ik zeg nergens in mijn bericht dat ik geen killaura heb gebruikt” gezegt hebt dat je dus wel toegeeft dat je KillAura gebruikt hebt. Als ik hier fout ben moet je me maar laten weten.
  Maar mijn beslissing hier beneden is daarop wel gebaseerd.

  Ik heb besloten je ban te verkorten naar 4 weken. Met de opmerking dat dit de laatste keer geweest is. Dit is de 2e keer dat we een hackclient gevonden hebben bij u. Volgende keer blijft de permban gewoon zoals hij is.

  Ook wil ik persoonlijk eens de tip geven toch je chat aan te zetten, er gebeurt veel communicatie via daar. Nu zelf ga ik in het vervolg eens uit spectate gaan en eens komen duwen en in u beeld komen staan voordat ik ban, om zo ook aandacht te trekken.

  Als je opmerkingen hebt, laat me maar weten!

  Alvast bedankt en tot 2 maart 2021 om 14u36!

  Groeten,
  ~Stualyttle.

  #6081
  inferiousity
  Deelnemer

  Dag!

  Dank voor je bericht. Ik ben het ten eerste inderdaad eens, dat mijn eerste unban aanvraag tamelijk kort door de bocht was. Om in te gaan op het gebruik van killaura, dit heb ik inderdaad gebruikt, tijdens het farmen van skeletons, hier wil ik wel graag bij toevoegen, dat ik nooit killaura heb gebruikt als anti-afk systeem. Ik heb het gebruikt, omdat killaura ervoor zorgt dat de skeletons op deze manier het snelst gefarmed kunnen worden.

  Ik heb na deze ban ook besloten, om mijn mods op deze server verder uit te schakelen, omdat ik graag op de server actief blijf.

  De samenloop van omstandigheden, was ongelukkig, maar ik kan me wel vinden in deze ban. Ik ben verder erg blij dat we er op deze manier uit zijn gekomen en ik neem de tip graag mee, om een dergelijke situatie te voorkomen 🙂

  Tot gauw.

  Met vriendelijke groeten,
  Inferiousity

  #6082
  afluffyteddie
  Deelnemer

  Ik reageer niet vaak maar nu ik dit lees moet ik het toch ergens kwijt;
  Ik vind de ban onterecht en daarop het volgende.

  Ten eerste is de chat soms aardig druk, dus puur de reden dat iemand niet in de chat reageert is onterecht. ook kan iemand de chat uitzetten, en daarom dus volledig aan de regels houden en toch om deze zelfde reden verbannen worden.

  Ten tweede in de ban aanvraag staat “zojuist”, waarbij de speler anduid dat dit zojuist gebeurd is. een indicatie dat deze speler niet afk stond maar puur een mod gebruikte om het aantal muiskliks te verminderen. Aangezien dit argument niet word ondersteund door de moderator die kan laten zien wanneer deze ban plaatst gevonden heeft vind ik dit argument om deze speler te bannen onterecht.

  in conclusie:
  Je kan zeggen dat een van deze regels verbroken is door de speler:

  ” Gebruik geen mods die het spel veel makkelijker maken. Voorbeelden van verboden mods: x-ray mods, flymods, autobuilders, enzovoort. Minimaps en item switchers zijn wel toegestaan.

  Houd je aan het anti-afksysteem. Gebruik dus geen anti-anti-afksysteem, of dat nou een bouwwerk, mod of iets anders is. ”

  Aangezien in de eerste regel duidelijk staat dat minimaps, item switches an dus een mod een taak zoals muis kliks weg haalt mogen in de server, is de kill aura mogelijk op de server. De tweede regel vind ik ook niet verbroken aangezien de post met “zojuist” gepost it, en er geen bewijs is dat de ban uren voor de post geplaatst is.

  Dit had kunnen voorkomen worden door de speler eerst te kicken, een kick is duidelijk en iedereen ziet dit. Als de speler na een uur niet terug gekomen was was het duidelijk dat deze AFK stond. aangezien dit nu niet duidelijk is en er geen bewijs wordt getoont is het onterecht om deze ban te behouden.

  #6083
  afluffyteddie
  Deelnemer

  Ik heb maar eens even gekeken wanneer de ban geplaatst is, en deze ban is 2 februarie rond 14:00 geplaatst. De un-ban aanvraag is rond deze zelfde tijd geplaatst en dus stond de speler totaal niet AFK.

  Dan wil ik nog iets op het volgende reageren van de moderator,
  ” De unban aanvraag is dus geweigerd, aangezien je niet kan toegeven dat je het gebruikt hebt en deze unban aanvraag ook veel te kort is.”

  Nou stel je het volgende voor, je wordt onverwachts verbannen voor het AFK staan en is onterecht want je zit gewoon achter je PC. je vind snel het forum en maakt een forum post aan, dan ga je niet een heel verhaal vertellen aangezien je onterecht verbanned bent. Dus zelfs dit argument vind ik niet correct deze ban te behouden.

  #6084
  Rutger
  Sleutelbeheerder

  Hoihoi,

  Ik wilde ook nog even reageren. Een paar correcties/aanvullingen op onszelf:

  – Unban-aanvragen mogen gewoon kort zijn; we kijken gewoon of we denken dat het vanaf nu wel goed zal gaan op de server. Zo staat het ook op de Bans-pagina. Bij deze unban-aanvraag hebben wij dus een fout gemaakt.
  – AFK staan mag gewoon, anti-AFK-systemen mogen niet.
  – Killaura mag niet. We kunnen discussiëren of dat valt onder anti-AFK of onder verboden mods, maar dat maakt uiteindelijk weinig uit.
  – Het was niet handig van Inferiousity om niet op de killaura in te gaan in zijn openingspost. De bans-pagina vraagt immers te vermelden: “Waarom je verbannen was, en waarom je vindt dat je weer terug zou mogen.”
  – De unban was na het tweede berichtje van Inferiousity besproken in de personeelschat. Hij is wat zwaar omdat er al eerder een tijdelijk ban was voor griefen, en later een vermoeden van x-ray. Die hierboven genoemde reden om de ban niet direct op te heffen klopte dus niet helemaal.

  Hartelijke groet,
  Rutger

  #6085
  inferiousity
  Deelnemer

  Goedenavond heren!

  Ik wil je bedanken afluffyteddie voor je reacties, deze worden gewaardeerd! Overigens snap ik zelf ook goed wat Rutger zegt. Ik wil hierbij nog wel graag kwijt, dat ondanks ik wel killaura gebruikt heb, absoluut geen x-ray gebruikt heb, omdat dit de uitdaging uit de game haalt voor mij, in mijn optiek draait minecraft om het maken van progressie, dit element wordt ontnomen door x-ray te gebruiken.

  Ook ben ik het er mee eens dat mijn eerste unban aanvraag niet super compleet was, maar ik vind het prettig om te lezen wat je in je eerste punt aangeeft.

  Ik geloof dat dit in het verdere verloop van het spelen in de server wel goed gaat komen 🙂 Ik wil ieder bedanken voor de reacties en het meedenken. Ik wil het hier dan ook graag bij afsluiten, zoals eerder aangegeven was de samenloop van omstandigheden ongelukkig, maar hier over door blijven praten is ook niet de bedoeling hahaha.

  Nogmaals afluffyteddie bedankt voor je input, maar laten we het hierbij houden 🙂 Rutger en Stualyttle bedankt voor het duidelijk communiceren.

  Nog een fijne avond allen.

  #6086
  Stualyttle
  Deelnemer

  Heye!

  Ik wil toch nog even antwoorden hier 😛

  Ik ben blij te horen dat je akkoord bent met deze unban inferiousity! (binnen 4 weken dan toch…)

  Fluffy, ik snap wat je bedoelt en na een paar keer lezen heb ik deze tips meegenomen:
  – Chat is vaak heel druk en mensen negeren of zetten chat gewoon uit. Dit is volledig met de regels in orde. Nu zelf als moderator moet ik oplossingen zoeken dus zal ik de tip meenemen naar de volgende keer, ik zal zelf in beeld komen duwen en als er geen reactie komt zal ik een kick uitdelen en dan kijken of hij terug komt zo niet dan de volgende keer als het weer gebeurd tijdelijk bannen!
  – Dat de speler niet afk is kan ik inkomen, op het moment dat ik 2 minuten lang deze speler lastigvalde (als ik dat zo mag noemen xD) was hij inactief, nu toen ik het commando uitvoerde was hij ondertussen al terug gekomen, maar de beslissing was toen al genomen. Dus ik snap de verwarring! Ik zal in het vervolg eerst nog eens de speler aanspreken dat hij/zij toch weet wat er gebeurd, my bad…
  – Nu over dat killaura gebruiken volgens de regels goed zou zijn klopt niet, want we hameren er echt op dat autobuilders noch autominers of aka killaura niet gebruikt mag worden. Met item switchers bedoelen we dat een pickaxe bv automatisch ververst word of je blokjes aangevuld worden.. Nu ik snap de verwarring, maar de killaura was weldegelijk tegen de regels, zoals rutger wel al vertelde ;-).
  – Over het te korte unban, okay weer my bad, ik had moeten vragen wat hij verwachtte van mij aangezien er geen vraag gericht was naar mij. Ik zal in het vervolg eerder vragen waarom ik hem zou terug in laten, zoals dat in de informatie op de site ook vermeld staat!
  – En als laatste, ik kan me inbeelden dat na een ban je volledig crasht en je vlug een unban aanvraag doet en het zo kort houd. Het mag ook kort zijn, daar verbeter ik me even in, maar er was geen concrete reden of excuus om terug te kunnen/mogen komen, en daarom was hij eerst geweigerd, zoals ik al zijn in het vervolg zal ik eerst vragen naar meer informatie..

  Bedankt Fluffy, ik heb hier redelijk wat uit geleerd!

  Groeten,
  ~Stualyttle

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.