Afstand werking redstone

Wereldbouw Forums Algemeen Afstand werking redstone

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #6220
  ciwikop
  Deelnemer

  we zijn er achter gekomen dat redstone maar werkt op een afstand van ongeveer 60 blokken ik gok 64 aangezien dat 4 chunks zijn diagonaal gerekenent .
  normaal op vanilla is dat de renderdistance wat officieel 21 x 21 is maar op deze server geloof ik 16×16 of zelfs minder

  maar dat zou betekenen dat redstone dus hoort te werken met meer dan 300 blokken aftsand van de speler
  momenteel is dat maar 60 , nou snap ik dat je graag de server alive wilt houden maar doe dat aub niet op deze manier want we hebben nou een project bijna af waar 100e uren in zit ( van meerdere personen in totaal ) en we komen er achter dat het dus zo in elkaar steekt . in dat project zelf is zelfs heel weinig redstone maar het is op een afstand van 128 blokken van de speler in verband met de farm die we maken . Maar het is nogal frusterend als je hier tegenaanloopt als je begrijpt wat ik bedoel . ik vind het ook vervelend dat ik hiermee moet klagen haha. want de bedoeling is natuurlijk goed maar zo wordt de server ook weer minder vanilla.

  nou hoeft redstone van mij ook weer niet te werken op renderdistance 16×16, maar 10 x 10 lijkt me toch wel redelijk.

  mvg,

  Iwan / ciwikop

  #6227
  Rutger
  Sleutelbeheerder

  Tja, ik ben het natuurlijk met je eens: onze view-distance is te laag (6 chunks). Maar als we het naar 8 verhogen, dan zijn dat 71% extra chunks (aantal chunks is (view_distance * 2 + 1)^2). We zouden dan max 11 of 12 spelers aankunnen. Dus ik vrees dat het geen optie is.

  Ik ben even langs wat andere Minecraftservers gegaan die lijken op Wereldbouw.

  – DutchMinecrafters heeft ook een view-distance van 6, en superstrenge regels voor mobfarms: https://dutchminecrafters.nl/regels/

  – Decemcraft heeft een view-distance van 8, maar ik heb niet getest of all die chunks ook daadwerkelijk ticks hebben. Je kunt je land claimen, maar PvP is wel toegestaan, dus ik neem aan dat het niet echt een bouwserver is en dat ze de wereld regelmatig resetten.

  – Bij Just Minecraft: “Automatische machines, constructies en/of farms zijn niet toegestaan.” https://www.justminecraft.nl/regels

  – SmessieCraft lijkt wel héél veel op Wereldbouw (alleen kunnen helpers daar tot 48 uur bannen, is het /togglepvp in plaats van /pvptoggle en krijg je elke tien minuten maar liefst 75 punten 🙂 ). De farmregel is daar hetzelfde als hier. De view-distance lijkt 7 chunks te zijn (niet getest of redstone ook zo ver werkt), maar wie weet doet deze server het beter. De wereld lijkt wel nog vrij leeg, dus misschien hebben ze nog geen last van allemaal farms die tegelijk draaien.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.