Site vernietigd. Oeps!

Spread the love

Foutje, bedankt. De database van deze site was door mijn schuld geleegd. Alle artikelen stonden gelukkig nog in Google’s cache.

Ik heb deze gedownload en opgeslagen. Langzaam heb ik de site hersteld… Saai kopieer en plakwerk. De datums van de artikelen klopten nu niet meer. Ik heb ze toen in de database moeten bewerken. Met uitzondering van de afbeeldingen is alles inmiddels weer hersteld.

Hoe kwam dit? Ik heb op mijn site een scriptje dat normaal gebruikt wordt om de database te installeren. Helaas ruimt het ook de oude data op. Ik had een testsite hier ergens geĆ¼pload, waarvan ik vervolgens het scriptje aanriep. Helaas besloot het eerst om mijn site te verwijderen…

Uiteraard had ik geen recente backup. Gelukkig heeft Google een cache, waaruit ik vervolgens de meeste artikelen heb kunnen opvissen.

Geef een reactie