Zes kaartspellen uitgelegd op drie speelkaarten

Dit is voor degene die het leuk vindt om zo nu en dan een kaartspel met iemand te spelen, maar niet de regels van een aantal veelgespeelde kaartspellen uit zijn of haar hoofd kent. Je kunt hier drie dubbelzijdige kaarten downloaden (klaar om te printen, vouwen, knippen en plakken) met daarop de regels van zes populaire kaartspellen.

Het idee is dat je deze drie kaarten kunt opbergen samen met je kaartspel, zodat je altijd de regels van deze zes spellen bij de hand hebt, zelfs als je mobieltje leeg is of zonder internet zit. De spellen die worden uitgelegd zijn:

  • Pesten (vergelijkbaar met Solo en UNO). Probeer je kaarten omstebeurt af te leggen en tegelijk je tegenstanders dwars te zitten.
  • Hartenjagen (de variant met de minste regels). Voorkom dat jij de harten of schoppenvrouw krijgt.
  • Liegen (ook wel Bluffen of Leugenaar genoemd). Hoe geloofwaardig kom jij over?
  • Zenuwen (ook wel Stressen genoemd). Hoe snel ben jij?
  • Oorlogje (ook wel Eeuwigen genoemd). Beland in een allesverwoestende loopgravenoorlog.
  • Jokeren. Bouw zoveel mogelijk setjes op tafel met hulp van jokers.

Omdat er zo weinig ruimte is op de kaarten is de uitleg van de spellen natuurlijk zeer beknopt. Als geheugensteun zou dat prima moeten werken, maar als je het spel nog nooit gespeeld hebt, ook niet in een ver verleden, dan zou ik toch echt even de Wikipedia-pagina’s lezen. Zie de links hierboven.

Geef een reactie