Bekijk het aantal coronabesmettingen op logaritschme schaal

Spread the love

Op deze pagina vind je hoe het aantal corona-besmettingen zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld voor elk land ter wereld. Kies zelf welke landen je wil weergeven. Het aantal besmettingen wordt op logaritmische schaal weergegeven. Zolang het virus een constante groeifactor heeft (de Rt) betekent dit dat je een rechte lijn krijgt.

Aantal gemeten besmettingen in de afgelopen 14 dagen per 100000 inwoners

Bekijk in volledig scherm

Kan ik data van verschillende landen zomaar vergelijken?

Nee. Het ene land test meer dan het andere land. In het ene land is testen gratis, in het andere land niet. Het ene land registreert asymptomatische gevallen wel, het andere land niet. Je kunt wel kijken naar de trend: hoe snel daalt of stijgt het aantal besmettingen?

Kan ik dan tenminste wel de data binnen één land zomaar vergelijken, bijvoorbeeld maart met oktober?

Nee. Landen kunnen hun testmethode aanpassen. In Nederland lijken er in oktober 2020 veel meer coronagevallen te zijn dan in maart 2020, maar dit komt deels doordat er nu veel meer getest wordt. Opnieuw: kijk vooral naar hoe snel het aantal besmettingen daalt of stijgt.

Geef een reactie