Vóór september 2011

Hier vind je alle artikelen van voor september 2011.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het oude gastenboek dan staat dat hier.

 

Spambots – gewonnen?

Geschreven op 23 oktober 2010, laatst bewerkt op 29 oktober 2010

Bijna elke dag post een spambot wel een berichtje op het gastenboek. Verslag van een moeizame strijd.

Wat moet je tegen zo'n bot doen? Ik verwijder de posts zodra ik ze zie. Maar dat is natuurlijk geen handige oplossing.

Nou dacht ik gisteren de oplossing gevonden te hebben: ik liet geen berichten meer toe met de tekst [link, een tekst die spambots veel gebruiken om een link te maken( [link url=”http://www.eenwebsite.com/”] ).

Maar.. de spambots posten daarna doodleuk een nieuw bericht met de tekst [url=”http://www.eenwebsite.com/”]. Nou laat ik ook geen berichten meer toe met de tekst [url, maar of dat helpt? Het is een groot kat en muis spel, dat nog een tijd gaat duren…

Update van 29 oktober

Al een paar dagen geen berichtje meer. Zouden bovenstaande maatregelen geholpen hebben?

 

Nieuw spel – binnenkort

Geschreven op 18 december 2010

Binnenkort komt er weer een nieuw spel aan. Ik heb nog geen naam bedacht, maar wel alvast een aantal screenshots geüpload.

Werk aan dit spel is gepauzeerd

 

Layla op visite

Geschreven op 19 januari 2011

Layla was op visite vandaag

Layla, het kleine nichtje van ons, was vandaag op visite. Ze is op dezelfde dag geboren als ik, alleen dan 14 jaar later.

 

Computer stuk

Geschreven op 4 maart 2011

De Windows-7 computer thuis is al een tijdje geleden weggebracht ter reparatie. Ik schrijf dit stukje vanaf de Windows-XP computer.

De Windows-7 computer startte een paar weken geleden opeens niet meer op, ook niet van een cd. Inmiddels is bekend dat alle bestanden veilig zijn, maar de reparatie gaat zeker nog tot morgen duren. Er moesten namelijk nieuwe onderdelen worden besteld, aldus de man van de elektronicazaak.

Vlak voordat de computer kapot ging, had ik een aantal updates gemaakt. Ik had een nieuw gebruikersaccounts- en scoresysteem gemaakt, dat veiliger moet werken en schonere code heeft. Verder had ik een level-editor toegevoegd aan Bubbleshoot.

Ik was bang deze bestanden voor deze updates kwijt te zijn, maar zo erg is het gelukkig dus niet. Ik hoop binnen een week de update uit te kunnen brengen. Maar dat hangt weer af van hoe lang het duurt voordat de computer terug is…

P.S. Ik heb de spam weer van het gastenboek gehaald. Hebben de spambots niets beters te doen?

 

Computer terug, maar met blauwe schermen

Geschreven op 13 maart 2011

De computer kwam een week geleden weer terug. De meeste bestanden staan er nog op, behalve die voor de website. Ook verschijnt er regelmatig een blauw scherm.

De geheugenchip bleek kapot te zijn. Alle bestanden op de harde schijf waren gekopieerd naar de E-schijf. Alle bestanden? Nee, alleen die onder de gebruikersmappen.

Het goede nieuws is dat alle games er nog op staan. Het slechte nieuws is dat de website-bestanden verdwenen waren. Dat is niet zo'n probleem, ik heb immers een backup, maar die loopt zo'n drie weken achter. Verder is de computer nu behoorlijk instabiel.

Het is nu goed afgelopen, maar wat ik probeer te zeggen is: Maak een backup!Het kan zo mis gaan. Ik heb nu bijvoorbeeld een Dropbox account, zodat ik de volgende keer beter voorbereid ben…

 

InfiniTanks

Geschreven op 14 mei 2011, laatst bewerkt op 16 mei 2011

Er komt een nieuw spel, gebaseerd op Tank Battlefield, met oneindige velden.

De eerste testversie komt morgen of overmorgen.

 

InfiniTanks 0.1

Geschreven op 16 mei 2011

De allereerste versie is uit: Download (5,79 MB)

Het spel lijkt erg op Battlefield Tank, alleen nu zijn er oneindige velden (probeer het eind maar eens te vinden!). Er is nu nog een spelmodus: schiet zoveel mogelijk tanks neer in 60 seconden. Meer spelmodi en een paar screenshots volgen binnenkort.

 

Internet van je laptop delen

Geschreven op 13 augustus 2011

Dit is een tutorial voor degene die het omgekeerde van tethering te bereiken: het internet van een laptop delen met je smartphone/iPod touch/ander apparaat met Wifi.

Op vakantie kostte het me een tijdje om dit uit te zoeken. Op de laptop is er via een usb-stick wel internet. Ik wilde weten of het mogelijk is om het internetsignaal verder te verspreiden naar een apparaat met wifi (zoals een smartphone). Na heel wat uitzoekwerk is het gelukt. Hieronder een stappenplan voor een Windows XP-laptop. Succes niet gegarandeerd.

 1. Open het netwerkcentrum(te vinden in het startmenu).
 2. Klik met rechts op de verbinding die je wil delen en klik op Eigenschappen.
 3. In het schermpje dat nu verschijnt, open je het tabblad Geavanceerd en vink je Deze verbinding delen aan. Klik op OK.
 4. Weer terug in het netwerkcentrum klik je met rechts op de Draadloze netwerkverbinding en klik je op eigenschappen.
 5. In het venster dat nu veschijnt klik je op de knop Toevoegen onder het tabblad Draadloze netwerken.
 6. Er verschijnt nog een venster. Bij Netwerknaam(SSID) bedenk je een naam voor waar je de internetverbinding wil delen.
 7. Kies bij Netwerkverificatie gedeeld, bij Gegevenscodering WEP (iets anders mag ook, maar dat werkt niet altijd bij oude apparaten), bij De sleutel wordt automatisch toegewezen haal je het vinkje weg en bij Netwerksleutel vul je een wachtwoord in van 5 of 13 tekens. Herhaal het wachtwoord in het veld eronder.
 8. Druk op OK en maak verbinding met je eigen draadloze netwerk. Het netwerk zou nu moeten werken. Doet het dat niet dan kan opnieuw opstarten van de laptop werken. Opnieuw verbinden met het internet dat je laptop probeert te verspreiden kan ook werken.

 

InfiniTanks 0.2

Geschreven op 21 augustus 2011

Er is een nieuwe versie van InfiniTanks uit! (0.2)
Download

 • Tanks spawnen nu alleen in nieuw geladen gebieden.
 • Sandbox-mode toegevoegd.
 • Room-transitions toegevoegd.
 • Op ESCAPE-drukken in de spelmodus met tijdslimiet werkt nu goed.

 

InfiniTanks gaat 3d!

Geschreven op 22 augustus 2011

Nu is InfiniTanks, een nog niet al te leuk spelletje, nog 2d. Dat gaat veranderen!

Ik heb al voor mezelf een eerste testversie gemaakt. Er is een plafond en er zijn muren die tot dat plafond reiken.

Het spel is al goed speelbaar, maar nog niet echt leuk. De tanks, nu groene vierkanten, rijden maar wat rond en schieten in het wilde weg. Het ziet er niet realistisch uit en het is erg gemakkelijk om te voorkomen dat je geraakt wordt.

Ik heb een aantal ideeën over hoe ik dit ga oplossen. Morgen test ik er een aantal uit en kies dan de leukste uit. Wordt vervolgd…

Geef een reactie