Online matrixcalculator

Matrix

Eigenschappen

Determinant: 50

Spoor: -1

MS Word: (■(3&5&1@ 2&-5&4@ 3&0&1))

LaTeX:

Berekeningen

Uitleg

Een matrix is een soort tabel met getallen. Je kunt verschillende bewerkingen op ze uitvoeren, die met de hand nogal wat tijd zouden kosten. Met deze online matrixcalculator kun je deze berekeningen snel uitvoeren.

Kolommen worden gescheiden door één of meerdere spaties. Je mag in de getallen zowel punten als komma's gebruiken. Om de getallen onder Eigenschappen bij te werken klik je op Bekijken. Als je één van de andere knoppen gebruikt worden de getallen ook automatisch bijgewerkt.

Microsoft Word

In Word kun je via Invoegen -> Vergelijking een wiskundige vergelijking invullen. Er veschijnt dan een rechthoekje. Naast dat rechthoekje staat een pijltje. Als je daarop klikt krijg je een menu te zien. Kies hier de optie Lineair. Je kunt dan vervolgens matrices van deze pagina kopiëren naar het tekstveld. Selecteer vervolgens de optie Professioneel in datzelfde menu en je hebt een mooi opgemaakte matrix in Word.

Matrices gemaakt in Word kunnen zó in deze webpagina geplakt worden. Je hoeft hiervoor niet eerst over te schakelen naar de lineaire weergave.

LaTeX

LaTeX (ook een computerprogramma) wordt vaak gebruikt voor het schrijven van wetenschappelijke teksten. Kopiëer de Matrix van deze pagina naar een wiskundecontext en de matrix verschijnt in je document. Normaal verschijnen er geen haakjes of strepen om je matrix. Vervang matrix door bmatrix voor vierkante haakjes, door pmatrix voor ronde haakjes of vmatrix voor rechte strepen. Vergeet niet zowel in \begin als in \end de aanduiding te vervangen.

Gemaakt door Rutger Kok. Ik stel me niet aansprakelijk voor (de gevolgen van) eventuele fouten op deze pagina. Vragen en opmerkingen zijn welkom, mail ze naar rutger@rutgerkok.nl.