Wanneer komt Minecraft 1.13 op de server?

Minecraft 1.13 is uit! We kunnen alleen nog niet updaten: we moeten nog wachten tot Spigot is bijgewerkt voor Minecraft 1.13. Tot die tijd zitten we nog even op Minecraft 1.12.2. Nog even geduld dus…

Ik heb op mijn laptop al wel een testserver draaien op Minecraft 1.13-pre7. Ik ben bezig met het updaten van alle plugins voor deze versie. Hier een technische samenvatting van wat er gedaan wordt. BlockLocker (de [Private]-bordjes), BetterEnderChest ([Private]-bordjes op Enderkisten) en OnzeServerPlugin (ranks, teleporteren, nederzettingen, etc) zijn nu bijgewerkt. WorldEdit, Topographica (live-map) en VanishNoPacket (voor admins) hebben nog geen update gehad. TerrainControl (aanpassingen aan het terrein) gaat vervangen worden door Dough. De andere plugins hebben geen update nodig.

2 reacties op “Wanneer komt Minecraft 1.13 op de server?

  1. Hey Rutger,

    Weet je al hoe de nieuwe treasure maps gaan werken op de server? Vroeger kon je al treasure maps krijgen voor ocean monuments en wood mansions, maar die werkten niet op de server, ik vermoed omdat de terrain generation niet helemaal vanilla is?

    In 1.13 worden treasure maps voor buried treasure de enige manier om aan hearts of the sea te geraken, dus hopelijk werken die maps dan wel op de server. Heb je daar al een zicht op?

    Groetjes

Geef een reactie