Nederzettingen krijgen eigen puntensysteem

Nederzettingen zullen vanaf maandag hun eigen puntensysteem hebben. Dat betekent dat elke nederzetting een eigen rekening heeft waar een bepaald aantal punten op staan. Deze punten heten “munten”, om zo duidelijk te maken dat het gaat over nederzettingen, en niet over spelers.

Voorlopig kun je met de munten alleen het gebied van je nederzetting uitbreiden (met /expand). Het is mogelijk om je eigen punten om te zetten in munten (zodat ze dus in het bezit zijn van de nederzetting). Munten terug omzetten naar punten is onmogelijk.

In de toekomst kun je met munten ook de rank van je nederzetting uitbreiden, zodat het uit kan groeien tot een stad of zelfs een metropool. Zie hier het toekomstplan voor nederzettingen.

Sinds zaterdag is er ook een commando /contract, Engels voor inkrimpen. Hiermee kun je gebied verwijderen van je nederzetting – handig voor als je een foutje hebt gemaakt. Dit commando geeft vanaf nu ook vier munten terug aan de stad. (Het uitbreiden van je gebied kost vijf munten.)

Geef een reactie