Groepen nu aan nederzettingen gekoppeld

Er is weer eens een update voor nederzettingen: het groepensysteem is nu gekoppeld aan nederzettingen. Voor kleine nederzettingen (drie mensen of minder) merk je hier niets van. Zodra je echter een vierde persoon wil toevoegen ben je nu verplicht om de nederzetting via een groep te leiden.

De reden hiervoor is dat groepen veel beter uitgewerkt hadden dan de simpele lijst met personen van nederzettingen. Groepen hebben een eigen chatruimte, een moderator-rank, ze kunnen van eigenaar veranderen en je kunt iedereen tegelijk een berichtje sturen. Nou zou ik al die dingen ook wel aan nederzettingen kunnen toevoegen, maar dat zou een hele hoop dubbel werk zijn. Ik kan beter een bestaand systeem hergebruiken.

Je mag de groep zo leiden als je wil; van mijn part maak je voor elke nederzetting een aparte groep met jezelf als eigenaar en geen moderators. Je houdt dan zelf de controle. Ik raad je wel aan om moderators te benoemen; mocht jij ooit voor langere tijd offline gaan dan kunnen anderen tenminste nog verder bouwen.

2 reacties op “Groepen nu aan nederzettingen gekoppeld

  1. Het bericht is al weer een maand geleden geplaatst, toch wil ik hier een opmerking over maken:

    SplashIV en ik zijn en dorp aan het maken en hebben hier een groep voor aangemaakt. We zijn maar met zijn tweeën. Zou het mogelijk gemaakt kunnen worden dat die groep voor mensen onder de 3 mensen niet verplicht is, maar wel mogelijk? Dat lijkt me wel handig 😉

Geef een reactie