PvP-toernooi in de herfstvakantie

We zijn van plan om een PvP-toernooi te organiseren op de server. Het idee is als volgt:

We gaan tijdelijk naar een nieuwe wereld, waar iedereen opnieuw begint (dus zonder je spullen uit Wereldbouw). Na een paar uur begint er dan een groot PvP-toernooi. De tijd voor het toernooi kun je gebruiken om je voor te bereiden op het gevecht.

Het PvP-toernooi bestaat uit één tegen één gevechten in een arena. De spelers worden aan het begin van een gevecht de arena in geteleporteerd. Aan het eind van het gevecht worden de spelers weer terug geteleporteerd, naar waar ze eerst stonden. De winnaar gaat door naar de volgende ronde. We werken volgens het knock-outsysteem.

Buiten de arena kun je ook mensen aanvallen, maar als je dan dood gaat lig je niet uit het toernooi; je verliest alleen je spullen: eigenlijk net zoals in singleplayer. Je kunt in de uren voor het toernooi dus proberen om de andere spelers tegen te werken.

Bij de arena kun je wel vanaf de tribunes meekijken, maar je kunt niet de arena inlopen. Je kunt dus alleen de arena in als je geteleporteerd wordt voor je gevecht. De gevechten zijn dus altijd één tegen één.

Na het toernooi keert de normale wereld weer terug.

Ik hoor nog graag ideeën, tips, enzovoort. Het toernooi gaat gehouden worden op zaterdag 22 of zondag 23 oktober, want dan is in alle regio’s van Nederland herfstvakantie.

10 reacties op “PvP-toernooi in de herfstvakantie

  1. hallo alemaal!

    mij lijkt dit een erg leuk idee alleeen kan ik dat weekend niet ik vind dit SUPPEERR jamer ik hoop dat het verplaatst kan worden. als dit niet lukt van de kans erg groot is denk ik zelf. dat we mischien wat vaker dit gaan doen??

    -Amazing_Spy

  2. Hallo,
    Je mag tijdens dit toernooi doen wat je wilt. Je mag alleen gaan survivallen, je mag met teams gaan survivallen, maar je moet nog steeds alleen de arena in. Dus je mag teamen, alleen in de arena blijft het 1 vs 1.

    Mvg,
    Qanrex

  3. Nog een vraagje:
    Is teamen toegestaan tijdens de eerste uren survival?
    Dit kan voordelen geven met bijvoorbeeld enchanten en PVP tijdens de survival.
    Persoonlijk lijkt het me t idee van het toernooi een beetje weghalen, 1vs2 is namelijk niet erg eerlijk…
    Als PvP niet is toegestaan, is er dan een mod/helper in spectatormode die dit in de gaten houdt?

    groeten,
    JensNL

  4. Lijkt me een gaaf idee!
    Wel lijkt het me handig als er een gespreide/random spawn is, zodat het spawngebied niet ineens zonder dieren (eten!) staat en er niet de eerste minuten te veel kills worden gemaakt. Misschien iets om over na te denken?
    Veel zin in 😛

    Groeten,
    JensNL

Geef een reactie