Startplekken voor nieuwe spelers

Rondom het spawn is nauwelijks nog plek om te bouwen. Om nieuwe spelers op weg te helpen hadden we daarom een tijd geleden het commando /wild toegevoegd, dat je naar de wildernis teleporteert. We hadden een aantal plekken aangewezen, en de speler werd willekeurig naar één van die plekken geteleporteerd.

Vanaf nu gaan spelers niet meer willekeurig naar een startplek, maar krijgen ze een lijst met alle startplekken te zien. Ze kunnen dan zelf kiezen. Ook kunnen veteranen nu zelf startplekken toevoegen aan de lijst: handig als je nieuwe spelers zoekt voor je stad.

Veteranen kunnen met /setstart zelf een startpunt toevoegen. We hebben het commando gratis gemaakt, maar je kan per persoon maar één startpunt toevoegen. Voeg je een tweede startpunt toe, dan wordt de eerste opgeheven.

Na twee maanden verdwijnt het startpunt automatisch. Je krijgt dan een berichtje. Je moet dan zelf nog eens /setstart typen om de plek weer “aan te zetten”. Ik heb dit zo gemaakt dat er geen lijst ontstaat van startpunten die allang niet meer worden onderhouden.

Ik ben benieuwd of dit systeem gaat werken. Zo nodig kunnen we nog aanpassingen maken.

Geef een reactie