Endsteen, The End en Minecraft 1.9

In Minecraft 1.9 krijgt The End een grote update. Er komen dan oneindig veel eilanden. Daarnaast kun je daar een hoop nieuwe blokken krijgen.

Dit maakt het interessant voor ons om The End open te stellen. Alleen: wij gebruiken Endsteen al als beschermingsblok. Het zou veel te gemakkelijk worden om grote stukken terrein te beschermen, waardoor de bouwruimte voor andere spelers snel op zou raken.

Wij hebben hier iets op bedacht: we gaan Endsteen opsplitsen in twee blokken, gelabeld en ongelabeld. Gelabelde Endsteen heet “Endsteenbescherming” als je het in je inventory bekijkt, en “protection block” als je het op een winkelbordje aantreft. In Minecraft 1.9 kun je alleen gelabelde Endsteen gebruiken voor het plaatsen van Endsteenbeschermingen. Endsteen die je hakt in The End is ongelabeld, en dus niet te gebruiken als beschermingsblok. Endsteen die je koopt in de Mall is natuurlijk wel gelabeld.

Overgangsregeling

De winkel bij het spawn verkoopt nu al alleen nog maar gelabeld Endsteen.

Alle bestaande Endsteenbeschermingen in de wereld blijven behouden. Als de eigenaar een beschermingsblok weghakt krijgt hij/zij een gelabeld Endsteen. Dit systeem is vannacht in werking getreden, en zal altijd blijven bestaan.

Voorlopig kun je ook nog ongelabeld Endsteen gebruiken als beschermingsblok. We hebben dit gedaan zodat Endsteen bewaard in kisten nu niet meteen waardeloos is geworden. Zodra Minecraft 1.9 uitkomt moeten we dit helaas uitschakelen, dus dan wordt bewaarde Endsteen vrijwel waardeloos.

Tot Minecraft 1.9 uit is kun je ongelabeld Endsteen eenvoudig omzetten naar gelabeld Endsteen door het blok te plaatsen (er wordt dan een Endsteenbescherming opgericht) en meteen weer weg te hakken: je krijgt dan gelabeld Endsteen).

Update 20 augustus: de Endsteen die je krijgt als je /upgrade doet is nu ook gelabeld.

10 reacties op “Endsteen, The End en Minecraft 1.9

  1. Rutger,
    Is het mischien handinger als je zo’n protection systeem van factions erin doet. Dat je kan claimen en unclaimen met je power en dat je zo ook makkelijk zietvwaar er geclaimed is. Dan kan je dus power kopen in de shop. Zo hoef je niet steeds alles te plaatsen.

    1. Hoe wil je aangeven welk terrein je wil claimen? Het plaatsen van een blok vind ik wel een logische optie. Is iets concreter dan “power” kopen en dat ergens gebruiken met een commando.

      Daarnaast is het eigenlijk niet te te doen om van beschermingsplugin te wisselen. Je zou dan ofwel twee systemen naast elkaar moeten laten bestaan, of een nieuwe wereld moeten beginnen.

Geef een reactie