Kleine update de dag vóór 1.8

Morgen komt Minecraft 1.8 uit. Wij hopen ervoor te zorgen dat meteen spelers met 1.8 kunnen verbinden. Dit kunnen wij dankzij Spigot, die vandaag al een eerste versie uit heeft waarop 1.8 kan inloggen.

Voorbereiding op 1.8

Vandaag had ik al een testversie van Spigot op de testserver geïnstalleerd. Al vrij snel werd de eerste crash gevonden, die inmiddels is opgelost. Technische details: je crasht als je een Enorme Bescherming (blokid 43:8) in je hand hebt. We hebben gelukkig een oplossing: we gebruiken nu een normale double slab (43:0) met een andere naam (“Enorme Bescherming”). Het is niet mogelijk dit blok zelf na te maken, je moet het van een moderator of admin ontvangen. Moderators: je kunt dit blok spawnen met het commando /bigprotection. Als je deze plaatst in de wereld wordt het automatisch omgezet naar het oorspronkelijk blok (43:8). Als het blok namelijk in de wereld crasht 1.8 namelijk niet. Als het je blok hakt wordt het weer teruggetoverd naar de double slab.

Een tweede probleem zijn de deuren. Je kunt dubbele deuren niet meer openen zonder dat delen van de deur verdwijnen. Opnieuw inloggen of met de deur klapperen lossen het probleem op. Dit is waarschijnlijk een bug in Lockette, die verborgen werd in Minecraft 1.7 en ouder.

/upgrade

De knop [Upgrade] is vervangen door een knop met de tekst [Klik hier om te upgraden]. Veel bezoekers zijn niet bekend met de knoppen in de chat, en zagen de knop daarom over het hoofd. Daarnaast geven we bezoekers nu een gratis minecart als ze upgraden. Dit zorgt ervoor dat ze nog wat vrij land kunnen vinden om te bouwen, en minder afhankelijk zijn van andere spelers die toevallig online zijn.

Mogelijk gaan we het /tp commando ook geven aan de rank Speler. Nu is het vaak zo dat bestaande spelers nieuwe spelers slecht kunnen helpen, omdat de bezoeker gevangen is in het spawn.

Winkels

Tot slot hebben de winkels ook een kleine update gehad: de namen van een aantal items zijn gewijzigd. Alle vissen hebben nu een naam gekregen (geen raw_fish:2 meer, maar clownfish), wood heet nu planks (oak wood –> oak planks), gekleurde klei, tapijt en glas is toegevoegd en alle slabs hebben nu een naam.

Een reactie op “Kleine update de dag vóór 1.8

Geef een reactie