Minecraft 1.8

Op 2 september komt Minecraft 1.8 uit. We zullen zoals gebruikelijk zo snel mogelijk updaten. Dit kan echter een tijd duren, omdat we wachten totdat CraftBukkit (serversoftware), Spigot (onze serversoftware, gebaseerd op CraftBukkit) en alle plugins bijgewerkt zijn.

Waarschijnlijk komt Spigot met een zogeheten protocol-patch: spelers met 1.8 geïnstalleerd kunnen dan inloggen op de server, ook al is die nog op 1.7.10. Geen van de nieuwe items/blokken in 1.8 zal dan werken.

Minecraft 1.8 introduceert nieuwe ores: dioriet, graniet en andesiet. Wij krijgen geen nieuwe wereld. In plaats daarvan gaan wij proberen deze ores ook aan bestaande delen van de wereld toe te voegen, zodat ze gemakkelijk te vinden zijn. Mocht dat niet lukken, dan komt er een portaal naar een nog onverkend deel van de wereld, waar de ores wel te vinden zijn.

Minecraft 1.8 introduceert helaas ook volautomatische vliegmachines. Deze kunnen vanzelf oneindig ver doorvliegen. Als iemand zo’n machine loslaat op de server krijg je dat de wereld steeds groter gaat worden, wat ons gigantisch veel opslagruimte zou kosten. Om dit te voorkomen gaan we een world border instellen. De rand komt waarschijnlijk 5000 blokken van het spawn, zodat er 10000 bij 10000 blokken speelruimte overblijft. De verste gebouwen zijn volgens mij nu zo’n 2000 blokken van het spawn gebouwd, dus dit zou geen problemen moeten geven. Sterker nog, ik denk niet dat iemand het gaat opmerken.

Verder introduceert Minecraft 1.8 ook konijnen, zeetempels, vlaggen, Guardians, Endermites en een hoop nieuwe blokken. Misschien wil iemand nog een zeetempel ombouwen tot een luxe onderwater resort?

Update

Cera_Cera heeft een huis bij z = 17000… Voor mensen als Cera_Cera moet het dus mogelijk blijven buiten de border te wandelen, óf we moeten gebouwen gaan verplaatsen.

De volgende spelers hebben dit probleem:

  • Cera_Cera
  • Gekapskei
  • Nathan_VL

Update 2

Er zijn toch best wat mensen die hier last van hebben. Een andere oplossing is om simpelweg de wereld oneindig te houden, maar om slime blocks automatisch te saboteren voorbij een bepaalde grens. Zo kunnen de Cera_Cera en anderen nog steeds doorgaan met hun huis, kunnen ze nog steeds andere spelers uitnodigen, maar kan een griefer niet onze harde schijf vol laten lopen.

3 reacties op “Minecraft 1.8

    1. Het idee is nu dat pistons de slimeblocks ver weg van het spawn niet kunnen verplaatsen. Als ik het goed begrijp wil jij graag dat ze ver weg van het spawn ook worden toegelaten binnen Endsteen-/Enorme beschermingen? Zou best een interessant idee zijn.

Geef een reactie